Definiran postupak dolaska stranaca u BiH zbog poslovnih obveza

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je danas definirana jasna procedura u vezi s ulaskom stranih državljana u RS zbog poslovnih obveza kojom je predviđeno izdavanje rješenja od nadležne inspekcije.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice Republičkog stožera za izvanredne situacije, Šeranić je pojasnio da je danas razmatran zaključak, koji je usaglašen sa Federacijom BiH, a koji se odnosi na buduću odluku Savjeta ministara u vezi sa dolaskom stranaca koji imaju obveze prema svojim tvrtkama u Republici Srpskoj, FBiH i BiH, prenose Nezavisne.

On je pojasnio da bi strani državljanin dobio rješenje potrebno je da ima potvrdu o negativnosti testa na koronavirus, koja ne smije biti starija od 48 sati, kao i pozivno pismo kompanije koju dolazi da posjeti.

Prema njegovim riječima, na taj način bi se omogućila poslovna djelatnost stranih državljana, koji imaju tvrtke u Republici Srpskoj.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Šeranić je naveo da je Stožer suglasan sa odlukom o nabavci 50 tisuća brzih antigenskih tekstova, koji u roku od 15 ili 20 minuta mogu da daju procjenu o stanju zaraženosti osobe.

– To je preliminarni test, koji će omogućiti bržu trijažu pacijenata i njihovo smještanje u zavode ili bolnice, pojasnio je Šeranić.

 

Kvadrat63info.org

Facebook Comments
0
HIG365 - Kvadrat 63 info
hrCroatian
hrCroatian