Komšić HNS nazvao ustaškom nevladinom organizacijom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je danas u povodu priopćenja za javnost Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS), navodeći u odgovoru HNS-u kako “Bosna i Hercegovina nikada neće biti fašistička i totalitarna država u kojoj se zabranjuje pravo na mišljenje”.

-Gospodo iz HNS-a, vaša očita intencija bila je da mene i gospodina Džaferovića predstavite kao neprijatelje Katoličke crkve. Pošto vam to nije uspjelo, sada poput pravih pristalica totalitarnih režima, nastojite kazati da mi nemamo pravo ni na mišljenje o misi koja se služi u spomen na jednu kvislinško fašističku vojsku – istaknuo je Komšić u izjavi za javnost.

Dodao je kako u HNS-u moraju znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država, niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje, “a jedna nevladina organizacija kojoj je u opisu djelovanja rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, posljednja je koja ima kredibiltet da ušutkuje članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i meni je žao što se hrabrite i zanosite takvim iluzijama”.

-Još jednom, ovim putem pozivam građane Sarajeva da ne nasjedaju na ustaška lukavstva koja imaju za cilj da Sarajevo i njegove građane prikažu kao neprijatelje katoličanstva i Hrvata, samo zbog toga što imaju jasan i izgrađen stav o tome da su molitve za fašiste, u potpunosti anticivilizacijski čin – poručio je Komšić, priopćeno je iz njegovog ureda.

 

Kvadrat63info.org

Facebook Comments
0
HIG365 - Kvadrat 63 info
hrCroatian
hrCroatian