5 stvari na koje trebate paziti, a važne su za vaše poslovanje

Prema posljednjem testiranju Hrvatska ima vrlo dobru telekom infrastrukturu.

Nekoliko je parametara koji pridonose uspješnom poslovanju. Osim pravih ljudi na pravom mjestu i u pravo vrijeme, važno je povesti računa i o nekim drugim stvarima. Poslovna kultura puno je složenija no što možemo zamisliti, a dobra komunikacija okosnica je svake uspješnosti. U tom kontekstu telefonija, internet i drugi digitalni koncepti postaju imperativom uspješnosti. Zato je potrebno odabrati i dobrog suradnika koji će vam pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva – kratkoročnih i dugoročnih. Taj suradnik se zove teleoperater, on može unaprijediti vaš biznis, a dobrim odabirom  omogućit će vam uspješnu poslovnu komunikaciju, neometano surfanje, sigurnost i stalnu podršku.

1. Poslovna komunikacija telefonom i dalje je bitna

Znati pravilno telefonski komunicirati vještina je koju možemo naučiti, a uspješno telefonsko komuniciranje znatno se razlikuje od uobičajenih telefonskih razgovora s prijateljima. Poslovno telefoniranje može povećati prodaju vaše usluge za 30 posto i zadovoljstvo uslugom do čak 70 posto. Navike telefoniranja imaju tendenciju mijenjati se naročito u situacijama poput nedavne uzrokovane pandemijom ili potresom koji je zadesio Zagreb. Samo u tom razdoblju, razgovori u A1 mobilnoj mreži rasli su 60, nakon potresa čak 240 posto. Broj poziva u fiksnoj povećao se 100 posto.

2. Tajna uspjeha leži u dobroj internetskoj vezi

Bilo da ste mali obrtnik ili srednji pa i veliki poduzetnik, a i čime god da se bavili, sigurno vam je svakodnevno potreban internet. Prema Državnom zavodu za statistiku 80 posto kućanstava koristi internet, a to isto tako znači da se i vi kroz isti medij morate predstavljati svojoj publici. Digitalna ekonomija raste i do 7 puta brže od klasične, a neograničeni pristup internetu jedini je način da budete u korak s tim rastom. Danas se, dapače,  za jedan sustav koji će vam to omogućiti ne morate priključivati na klasičnu fiksnu ili kabelsku telefoniju i internet, a razlog tome je što pojedini teleoperateri danas nude usluge koje su za vas i vaše zaposlenike dostupne na bilo kojem mjestu u Hrvatskoj bez potrebe za dodatnim radovima. Da je internet zbilja potreban dokazuju i podaci iz ožujka, a govore da se prijenos mobilnih podataka povećao za 50 posto, a korištenje fiksnog interneta za isto toliko. To znači da je internet sve više segment uspješne komunikacije, a ako znamo da je komunikacija bitna za bilo kakav (poslovni) uspjeh, onda znamo da se bez interneta ne može.

3. Sigurnost na prvom mjestu

Kibernetički kriminal danas pogađa svaku treću organizaciju, a prema istraživanju koje je proveo Diverto čak 40 posto ispitanika nije prepoznalo lažne poruke. Hakerski napadi sve su učestaliji te postaju stvarna ugroza poslovanju. Istraživanje je provedeno na 2206 osoba iz javnog i privatnog sektora, a ugrozu nisu prepoznale ni osobe iz visokog menadžmenta. To znači da se netko drugi mora pobrinuti da budete sigurni, a to svakako može biti vaš teleoperater. Sigurnosna rješenja trebala bi se naći visoko na listi prioriteta vaše suradnje, a nekoliko je dimenzija sigurnosne zaštite o kojima treba povesti računa: zaštita mreže i svih uređaja od virusa, zaštita lokalne mreže tvrtke od vanjskih prijetnji, sigurnosno kopiranje i mogućnost povrata podataka…

4. Pomoć u svakom trenutku

Kada s nekim uspostavljamo bilo kakav oblik suradnje, a pogotovo na području komunikacije, očekujemo isto tako da s njima možemo komunicirati neometano i u svim trenucima. Obraćamo im se kada imamo neke nedoumice koje donosi digitalna transformacija i digitalizacija poslovnih procesa uopće, a u tom slučaju nije uopće puno reći da se podrška očekuje 24/7.

5. Prije odabira-istražujte!

Prema nedavnim testiranjima, najbolja mobilna mreža Hrvatskoj je A1. Testiranje je provedeno na 94 pružatelja usluga u 28 zemalja Europe, a proveo ga je najveći europski časopis za telekomunikacije Connect u suradnji sa savjetodavnom tvrtkom umlaut. A1 Hrvatska ja zauzela 18. mjesto u ukupnom međunarodnom poretku. Spomenuto testiranje obuhvatilo je i krizno razdoblje pojave pandemije koronavirusa, a upravo to je bio trenutak kada su teleoperateri morali dati još više ne bi li svoje korisnike učinili povezanima u svakom trenutku. Ocjenjivana je kvaliteta i percepcija s korisničke strane upravo onih aplikacija i servisa koje korisnici koriste u svakodnevnoj praksi. Potvrda je stigla točno godinu dana nakon provedenog P3 mjerenja koje je pokazalo da su A1 mobilna i fiksna mreža najbolje u Hrvatskoj. Osim pojedinih teleoperatora, testiranjem su rangirane i pojedine zemlje uzimajući u obzir sve pružatelje mobilnih usluga. Na toj ljestvici 28 zemalja Hrvatska se plasirala na 12. mjesto, ostavljajući iza sebe zemlje kao što su Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Poljska, Italija, Irska, Španjolska i druge.

 

Kvadrat63info.org

Facebook Comments
0
HIG365 - Kvadrat 63 info
hrCroatian
hrCroatian