(VIDEO)Završen vidikovac na Biokovu: Osam milijuna kuna vrijedan projekt za osjećaj oblaka pod nogama

S novom turističkom atrakcijom na Biokovu možda i sezona ne bude potpuni podbačaj.

S novom turističkom atrakcijom na Biokovu možda i sezona ne bude potpuni podbačaj.

Došao je i taj dan – završeni su radovi na spektakularnom vidikovcu na Biokovu s kojeg će od srijede posjetitelji skupljati nezaboravne dojmove i snimati selfije. Pokazat ćemo vam kako je šetati po prozirnoj podlozi, na više od 1200 metara nadmorske visine uz pogled od kojeg zastaje dah.

Impresivan pogled prema Makarskoj rivijeri i otocima za sve koji stignu do nove atrakcije na Biokovu. Skywalk je jedinstveni vidikovac u Hrvatskoj, a posjetitelji će šetajući po staklenoj podlozi imati osjećaj da su među oblacima. Nalazi se na 1228 metara nadmorske visine, a potkova strši 12 metara od ruba litice. Osam milijuna kuna vrijedan projekt trebao bi privući malobrojne goste s makarske rivijere.

“Velika atrakcija koja će oplemeniti doživljaj našeg Biokova koji je zaista nešto što vuče turiste. Nije samo more i sunce, vole naši turisti i planinu”, rekao je Tonči Lalić iz Turističke zajednice Makarska.

U Makarskoj se trenutno odmara 2200 gostiju, a prošle godine u ovo vrijeme bilo ih 12.000. Hoteli otvaraju svoja vrata kasnije nego ikad prije…

Josipa Kuzmanić, direktorica hotela u Makarskoj, komentirala je: “Mi smo danas otvorili, primili smo prve gosti. Ti gosti su uglavnom iz Češke i imamo nešto gostiju iz Austrije i Njemačke. Najave za sezonu su dobre, nisu kao prethodnih godina, ali smo zadovoljni.”

Turistički djelatnici pomno prate i epidemiolšku situaciju u susjednoj BiH.

“Nadamo se da će granica s Bosnom biti otvorena u dogledno vrijeme i da će doći i naši dragi prijatelji iz BiH s obzirom na to da su naši gosti koji u velikom broju dolaze na rivijeru”, rekao je Tonči Lalić.

Broj gostiju raste iz dana u dan. A s novom turističkom atrakcijom na Biokovu možda i sezona ne bude potpuni podbačaj…

 

Kvadrat63info.org

Facebook Comments
0

Odgovori

HIG365 - Kvadrat 63 info
hrCroatian
hrCroatian