Selmo Cikotić bi mogao u zatvor: Tužiteljtvo formiralo predmet

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Selmo Cikotić prijavljen je Tužiteljstvu BiH zbog istrage u predmetu “Američki univerzitet”.

Pozivajući se na Tužiteljstvo BiH, Dnevni avaz navodi da je Cikotića prijavila jedna policijska agencija koja tvrdi da je aktualni ministar sigurnosti umiješan u istragu u vezi sa zahtjevima Tužiteljstva da im se dostave podaci o službenicima koji su studirali na ovom univerzitetu.

“Formiran je predmet i vrše se provjere”, navodi se u odgovoru glasnogovornika Tužiteljstva BiH Borisa Grubešića na upit Dnevnog avaza.

Prema navodima ovog lista, Selmo Cikotić je od Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH tražio podatke po zahtjevu Tužiteljstva, ali je naveo da ga o svemu kontinuirano obavještavaju, pa je zbog toga i prijavljen, jer kao ministar nema operativnu nadležnost nad radom policijskih agencija, niti se smije miješati u tajnost istraga.

Dnevni avaz dodaje i da je Cikotić donedavno bio dekan i predavač na Američkom univerzitetu u Sarajevu koji je, kako se navodi, mjesecima pod istragom zbog izdavanja diploma iako nije imao odobrenje za rad u Kantonu Sarajevo, prenosi Dnevnik.ba.

 

HB.ba

Facebook Comments
0
HIG365 - Kvadrat 63 info